Bahan-bahannya
920 ml santan pekat
400 ml santan cair
300 gm gula pasir
4 helai daun pandan
150 gm tepung beras
150 gm tepung kanji
½ sudu teh garam
½ sudu teh esen ros
sedikit pewarna merah
Cara-caranya:
1. Masak santan pekat dengan gula dan daun pandan sampai mendidih. Oiii... bau daun pandan saja dah buat perut lapar. Lepas tu biarkan sejuka sebentar.
2. Santan cair, tepung beras, tepung kanji dan esen ros dikacau rata. Bila adunan santan pekat sudah agak-agak suam- suam panas, campurkan dua-dua adunan.
3. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian , putih dan merah jambu. Kukus selapis- selapis hingga habis. Loyang agak-agak ukuran 8 inci
4. Setiap satu lapisan dikukus lebih kurang 5-6 minit.
5. Biar sejuk dahulu sebelum dipotong.