LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2

Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha
Home » » CARA BUAT KARIPAP KENTANG

CARA BUAT KARIPAP KENTANG

Assalammualaikum buat pembaca setia Blog 'Dari Dapur Mina'. Hari ini Mina ingin berkongsi dengan anda semua resipi 'Karipap Kentang'. Ermmm..sebenarnya kalau hanya hendak makan setakat 2 3 keping, rasanya tidak berbaloi untuk kita bersusah payah memasak kuih ini, namun kadang kala teringin juga membuat karipap kentang hasil air tangan sendiri. Kiranya masa Mina menguli adunan untuk membuat doh karipap kentang ini, Mina terbayang suasana kedesaan di negara Itali yang Mina pernah baca dan melihat gambar tentang ragam kaum ibu yang sememangnya rajin ke dapur dan menyiapkan beraneka pasta dan roti untuk santapan keluarga mereka.

Ehhh..melalut pulak Mina. Baiklah, jom kita mulakan. Untuk membuat inti, kita perlukan kentang yang telah dipotong dadu, cuci dan rebus hingga sedikit empuk. Jangan lupa campakkan sedikit garam di dalam air rebusan kentang itu. BACA SETERUSNYA DISINI


Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MuaturunSiNi - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger