Assalammualaikum
buat pembaca setia Blog 'Dari Dapur Mina'. Hari ini Mina ingin
berkongsi dengan anda semua resipi 'Karipap Kentang'. Ermmm..sebenarnya
kalau hanya hendak makan setakat 2 3 keping, rasanya tidak berbaloi
untuk kita bersusah payah memasak kuih ini, namun kadang kala teringin
juga membuat karipap kentang hasil air tangan sendiri. Kiranya masa
Mina menguli adunan untuk membuat doh karipap kentang ini, Mina
terbayang suasana kedesaan di negara Itali yang Mina pernah baca dan
melihat gambar tentang ragam kaum ibu yang sememangnya rajin ke dapur
dan menyiapkan beraneka pasta dan roti untuk santapan keluarga mereka.
Ehhh..melalut pulak Mina. Baiklah, jom kita mulakan. Untuk membuat inti, kita perlukan kentang yang telah dipotong dadu, cuci dan rebus hingga sedikit empuk. Jangan lupa campakkan sedikit garam di dalam air rebusan kentang itu. BACA SETERUSNYA DISINI
Ehhh..melalut pulak Mina. Baiklah, jom kita mulakan. Untuk membuat inti, kita perlukan kentang yang telah dipotong dadu, cuci dan rebus hingga sedikit empuk. Jangan lupa campakkan sedikit garam di dalam air rebusan kentang itu. BACA SETERUSNYA DISINI