LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Home » » Histeria: Mangsa nampak makhluk berbulu

Histeria: Mangsa nampak makhluk berbulu

KUANTAN - Mangsa histeria kelmarin, Norsyafikah Saifulizan, 13, mengakui nampak dua makhluk berbulu di makmal sekolah dan di bilik air sebelum ini.

Bagaimanapun, dia hanya memaklumkan kepada guru dan tidak kisah dengan dua makhluk yang ditemui di makmal sains itu dan meneruskan pelajaran seperti biasa.

“Memang ada nampak makhluk berbulu tapi saya buat tak kisah. Masa tu saya berjalan ke  arah bilik disiplin,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di rumahnya, di sini, semalam.

Norsyafikah yang juga pengawas sekolah berkata, sebelum ini, ada rakan yang mengadu melihat makhluk berkenaan di kawasan sekolah tetapi mereka tidak kisah sehingga ada gangguan kelmarin.

Katanya, selepas kejadian itu, badannya rasa panas dan fikiran buntu namun mujur ibu dan bapanya memahami dan memberi semangat selepas memaklumkan perkara itu.

“Saya mengadu pada mak dan ayah dan mereka memberi kata-kata semangat dan benarkan saya pergi ke sekolah seperti biasa,” katanya yang kini sukar tidur malam.

Norsyafikah adalah antara 70 pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tok Sira yang menjadi mangsa histeria kira-kira jam 1 petang kelmarin.

Pelajar lelaki dan perempuan dilihat meracau dan berlari bertempiaran di sekeliling bangunan sehingga menyukarkan guru menenteramkan mereka tetapi keadaan kembali tenang selepas perubatan Islam dilakukan seorang
pengamal perubatan.

Sementara itu, bapa Norsyafikah, Saifulizan Abdullah, 38, tidak menghalang dua anaknya meneruskan persekolahan seperti biasa walaupun bimbang dengan keselamatan mereka.

Menurutnya, dia juga tidak membawa Norsyafikah dan kakaknya, Emy Syazana berjumpa dengan pengamal perubatan tradisional kerana memberi kepercayaan kepada pihak sekolah menguruskan masalah itu.

“Walaupun ada ibu bapa yang bertindak tidak membenarkan anak mereka ke sekolah tapi kami memberi sepenuh kepercayaan kepada pihak sekolah untuk mengatasi masalah ini,” katanya.

Namun, katanya, sebagai bapa kepada mangsa serangan histeria, Saifullizan mahu pihak sekolah memberi maklumat tepat dari semasa ke semasa kepada ibu bapa atau penjaga mengenai keadaan keselamatan selepas peristiwa itu.

Katanya, sehingga kini tiada lagi perkembangan terkini yang dimaklumkan kepada ibu bapa selain menerima surat kebenaran menjalankan rawatan di sekolah.

“Saya anggap perkara ini serius apabila ada pelajar yang mengadu mendengar bisikan yang boleh membahayakan mereka.

"Jadi saya harap ada kerjasama antara guru dan penjaga,” katanya.


sumber : http://www.sinarharian.com.my/semasa/histeria-mangsa-nampak-makhluk-berbulu-1.206299
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MuaturunSiNi - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger