Bahan
1/2 Botol Kicap (Saya guna kicap kipas udang)
1/2 Botol Sos Cili(Saya guna Maggi punya)
1 Mangkuk Cili Kering
20 Biji Cili Padi
5 s/b Gula Pasir
4 s/b Gula Merah
6 s/b Tepung Jagung
30 gram Belacan
Caranya
Blenderkan cili kering,cili padi dan belacan hingga hancur
Campurkan semua bahan dan bahan yg di blender kecuali tepung jagung
Masak dengan api kecil sehingga mendidih
Setelah mendidih boleh masukkan tepung jagung dan serbuk perasa jika suka
Kacau dan biarkan sejuk
1/2 Botol Kicap (Saya guna kicap kipas udang)
1/2 Botol Sos Cili(Saya guna Maggi punya)
1 Mangkuk Cili Kering
20 Biji Cili Padi
5 s/b Gula Pasir
4 s/b Gula Merah
6 s/b Tepung Jagung
30 gram Belacan
Caranya
Blenderkan cili kering,cili padi dan belacan hingga hancur
Campurkan semua bahan dan bahan yg di blender kecuali tepung jagung
Masak dengan api kecil sehingga mendidih
Setelah mendidih boleh masukkan tepung jagung dan serbuk perasa jika suka
Kacau dan biarkan sejuk