LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2

Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha
Home » » Apa Sudah Jadi Dengan BR1M 2014

Apa Sudah Jadi Dengan BR1M 2014

http://curium-cr.com/my-5444790
http://curium-cr.com/my-5404208
Hari ini Bermulanya pendaftaran dan kemaskini BR1M untuk 2014 (3.0)
Oleh kerana aku dah berpindah rumah. so nak la aku update status BR1M aku tu . Kang tak update..melepas aku..dah la semua barang makin naik...BR1M plak tak dapat ..perhhh rugi banyak lerrr..huhu
 Macam biasala. orang macam aku ni tersangat malas dan cukup tak suka nak p beratur di kaunter ni...dulu pon daftar BR1M 2.0 online jer....ok je..so nak update ni pon guna online jela...senang...maju skit..hehe..

so aku pon terus la meng google web LHDN..hasilnya http://www.hasil.gov.my/indexbi.php
klik plak kat BR1M 2014 kuar la page mcm gambar kat bawah ni

so aku pon isi la butiran kat page tu...no mykad ngan tarikh lahir..lepas tu klik kemaskini permohonan br1m 2.0..

tunggu punya tunggu...kuar mesej...no tarikh lahir anda tidak tepat....aduhhhh...
aku taip balik no mykad ngan tarikh lahir tu...n semak no tu betol2...klik2 kuar mesej sama jugak...

masalah betol...aku taip lg...tp kalini aku klik permohonan baru...tunggu loading...kuar mesej plak mesej

permohonan telah wujud....aduhhhhhhh sah la ada yg tak kena ni...mybe data yang dia org key in salah...
dalam banyak2 org kat malaysia ni...aku pulak jadi mangsa...aduhai...nasib nasib....
pikir punya pikir macam mana ni..aku memng malas nak p kaunter LHDN...
aku pon try google kot kot ada orang yang sama problem ngan aku...google punya google..tak ada pon....aduhai....masalah betol la ....
pikir...pikir...pikir.....pikirr....haa...dapat idea...apa kata aku coll Hotline LHDN.....google no hotline dia...dapat
 Hotline 1-800-88-2716. ......
 call la terus no tu...bunyi ikhlan bla bla bla...talian sibuk bla bla....blalal...
 tiba-tiba dengar suara awek jawab...

lhdn: ya br1m bla bla bla.boleh sy bantu
aku: yer...saya nak tanya tentang  br1m..knpa saya tak boleh nak kemaskini permohonan br1m.
lhdn : yer cik dah daftar ke sebelum ini.
aku: dah
lhdn: oo mungkin talian tengah sibuk ni..so cuba cik update kejap lagi atau esok atau tunggu line tak sibuk
aku: tapi saya bukan masalah tu...masalah saya tak boleh nk kemaskini sebab kuar mesej tarikh lahir anda tidak tepat.
lhdn: cik dah taip no mykad dengan no tarikh lahir betol
aku: yer..betol..
lhdn: kalau begitu bagi no mykad cik saya nak semak
aku: 85bla bla bla
lhdn: ok kejap saya semak....tarikh lahir 9 blala kan
aku: yer 9 blal blal
lhdn: betol la tarikh lahir tidak tepat.
aku: kenapa jadi macam tu.
lhdn: mungkin dia orang salah key in data ni..so data cik tak dapat di cari..(aku dah agak)
aku : so macam mana ni
lhdn: cik kena buat cara manual ...pergi ke kaunter LHDN..
aku: ok....(dalam kepala tension...malas nak p)
lhdn: ada apa apa lagi yang nak saya bantu
aku: tak ada...ok terima kasih

lepas letak...baru ter terpikir...kenapa la aku tak tanya dia orang tak boleh betolkan tarikh lahir tu...n betol ke tahun depan duit br1m masuk akaun bank terus...silap banyak...

ermmm ...takpela...cuba kemaskini lagi....kuar mesej sama jugak...tarikh lahir anda tidak tepat..
ermm...kali ni apa kata aku cuba ubah sikit tarikh lahir aku tu...pusing2 no hari n bulan...mybe dia org salah keyin date tu ikut ic...try  try..try...mengena......hahaha..boleh login....memng salah untuk bulan kelahiran...patut bulan 7 tapi dia letak bulan 8....so aku pon kemaskini...dah siap semua...
aku pon cuba nak try kemaskini mcm mula2 tadi... tiba -tiba kuar mesej mcm kat bawah ni

hahaha...tension.....tapi aku tak pasti...apa yg aku kemaskini di terima atau tidak....








Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MuaturunSiNi - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger