LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2

Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha
Home » » KOS ATAU JUMLAH BAYARAN BERSALIN DI HOSPITAL KERAJAAN

KOS ATAU JUMLAH BAYARAN BERSALIN DI HOSPITAL KERAJAAN

Hospital Kerajaan~ Cas yang dikenakan untuk bersalin !!!

Harap ini dapat membantu..sbb dulu pon aku mencarik2 gak maklumat ni

Bayaran yang dikenakan untuk bersalin

Kelas 1
Pembedahan Caesarean : MYR 800
Forcep/Vaccum: MYR 400
Breech : MYR 400
Normal MYR 300

Kelas 2

Pembedahan Caesarean : MYR 400
Forcep/Vaccum: MYR 200
Breech : MYR 200
Normal MYR 150

Kelas 3

Pembedahan Caesarean : MYR 100
Forcep/Vaccum: MYR 50
Breech : MYR 50
Normal MYR 10
Warga Asing
Pembedahan Caesarean : MYR 1000
Forcep/Vaccum/Breech: MYR 600*
Kembar : MYR 800*
Normal MYR 500 *
*+Labour Room (+MYR250)

Kemudian takkan nak bersalin n terus balik confirm kalu semua ok kena stay at least 1 day...so ini bayaran untuk wad..

Bayaran dikenakan untuk wad (1 hari)

Pegawai kerajaan atau Pesara - percuma

Awam/Swasta
Kelas 1 bilik seorang - MYR 80
Kelas 1 bilik dua orang - MYR 60
Kelas 1 bilik tiga orang - MYR 40
Kelas 2 - MYR 30
Kelas 3 - MYR 3


Warga Asing
Kelas 1 bilik seorang - MYR 160
Kelas 1 bilik dua orang - MYR 115
Kelas 1 bilik tiga orang - MYR 80
Kelas 2 - MYR 60
Kelas 3 - MYR 40

If nak berjimat leh laa bersalin kat kerajaan and kalau rezeki baik insyallah semuanya lancar... Kalau dah ditakdirkan akan jadi sesuatu yang tak elok...kita bersalin kat mana sekali pon still akan happen benda yang telah tertulis..so redha dengan ketentuanNya.. Tapi tak salah untuk dapatkan yang terbaik.. Tapi perlu diingatkan if any case yang severe kadang2 hospital swasta tak leh handle..still akan di tolak ke kerajaan...
So pilih laa yang terbaik untuk diri korang and bayi yang akan dilahirkan... Aminn...
sumber : http://leen-life-as-we-know-it.blogspot.com/2013/01/hospital-kerajaan-cas-yang-dikenakan.html
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MuaturunSiNi - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger