LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Home » » SERBUK PUTIH DI KEMALUAN - INFO DEWASA

SERBUK PUTIH DI KEMALUAN - INFO DEWASA

Saya berumur 24 tahun dan belum berkahwin. Masalahnya pada faraj saya terdapat serbuk keputihan dan menjadi banyak apabila saya menggaru bahagian yang mempunyai serbuk putih itu.
Adakah perkara ini disebabkan keadaan faraj yang lembap? Ia tidak gatal, tetapi merunsingkan kerana kehadiran benda putih itu seakan-akan daki.

Ain,
SelangorAdakah ia tertumpu kepada bahagian pintu faraj saja? Saya kurang pasti bagaimana anda menggaru kawasan faraj kerana ia terletak di dalam daripada selaput dara, ia boleh mencederakan bahagian terbabit.

Jika benar, ia mungkin disebabkan jangkitan kulat dan ini mudah dirawat menggunakan ubat antikulat secara makan dan sapuan.

Adakah ia berada pada bahagian lipatan antara bibir kemaluan? Ini lebih disebabkan oleh faktor kebersihan dan ia mudah diatasi, namun perlu diteruskan amalan membersihkan kawasan terbabit sewaktu mandi. Ia tidak mencederakan bahagian selaput dara.

sumber : http://www.hmetro.com.my/articles/Serbukputihmerimaskan//Article
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MuaturunSiNi - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger