DURIAN CREPE
by: kak Fiza Nordin
(utk tuan resepi asal boleh rujuk link di atas)
Bahan2:
3 sdt gula halus
3 sdt tepung ubi
*izah campurkan sedikit tepung jagung
1/2 sdt tepung gandum
1/2 sdt butter - dicairkan
4 bj telur - dipukul sikit
95 ml air
1 st vanila esen
Cara2:
1) satukan gula halus, tepung ubi dan tepung gandum dan tepung jagung.
2) masukkan butter yang dicairkan.
3) pukul sedikit telur. campurkan dalam bekas tepung.
4) masukkan air.
5) panaskan non-stik pan.
6) tuang
sesenduk. gelek non-stik pan agar bancuhan tepung menyeluruh. adunan
tepung agak2 tak terlalu nipis dan tidak tlalu tebal. masak 1 pmukaan
saja.
RESEPI FILLING CREAM KASTARD
(utk tuan resepi asal boleh rujuk link di atas)
200 gm susu segar
2 kuning telur
30 gm gula halus
*izah tambah 1sb tepung kastard
*izah tambah 1sb tepung kastard
Kacau atas double boiler hingga pekat.
250 gm whipping non dairy ~ putar kental
* Satukan kedua dua bahan kaedah kaup balik.
** boleh juga durian di gantikan dengan mangga @ jagung krim dalam tin
TAPI TAPIIIII...
Untuk
jualan... saya menggunakan resepi crepe yang berbeza dengan filling
kastard yang sangat sedap dan HANYA mneggunakan durian D24 yang segarrr.
Sesiapa nak merasa boleh la emel order anda ke baisku09@gmail.com atau pm inbox saya di fb ye. :-)
Alhamdulilah
, ramai kastemer memberi feedback yang sangat memberangsangkan. Semua
sukakannya. Banyak juga permintaan untuk yang pertama kali nak merasa.
InsyaAllah dijamin halal, sedap dan bersih.
Yummy!!!
Size crepe saya. Perbandingan dengan iphone disebelahnya.
sumber : http://www.kongsiresepi.com/read/8396/0/