D

https://bob0195992492.blogspot.com/2020/10/beg-celoreng.html?m=1

23 Mac 2014

cara buat ikan lengat / ikan rebus

  1. ummy - Wed 14/Jul/2010 4:01pm
    Kalau kat utara depa panggey ikan lengat.

    siang ikan kembong dan cuci bersih(kalu juai kat kedai depa tak siang pun ikan tu). gaul ngan garam halus dan kukus smpai masak (biasa smpai terkeluaq mata ikan)..dah sejuk susun cantik2 dlm bekas.. bole tahan lama kalu simpan dlm freezer  
  2. Zila 6 - Wed 14/Jul/2010 7:58pm
    Salam. Wah...Boleh cuba kat rumahni... Tq mummy kongsi ilmu... Tapi kalau tak jadi kena la beli dekat kedai juga...
    http://azilayasin.blogspot.com  
  3. Sha 8 - Wed 14/Jul/2010 8:28pm
    siang ikan, cuci bersih. x perlu belah pd badan ikan. kemudian rebus ikan dengan air agak2 tenggelam ikan tu bersama asam keping dan garam. rebus sampai air kering. kmudian biarkan sejuk baru susun dlm bekas dan bleh simpan dlm peti ais.  
  4. Zameer Hasim - Thu 15/Jul/2010 9:26am
    Tkasih mummy & sha no nanti sya cuba. nak tau gak sukatan garam/asam keping banyak mana (cth 5 ekor ikan) supaya rasanya enak-enak gitu 

SUDU

https://bob0195992492.blogspot.com/2021/01/rm35-set-sudu-bercop-1945.html

Arkib Blog