D

https://bob0195992492.blogspot.com/2020/10/beg-celoreng.html?m=1

5 Disember 2011

Cara Buat Telur Pindang


telor pindang


100 biji telur

1 botol kicap

**300gm ketumbar

**150gm jintan manis

**150 gm jintan putih

** ditumbuk

garam agak-agak secukup rasa

bahan-bahan dibawah kuantitinya ikut suka

serai dan daun serai

kulit bawang

daun senduduk

daun jambu batu

daun kunyit

daun lengkuas

Cara..

1. Susun telur dengan bahan-bahan ramuanya secara berlapis-lapis dalam periuk.

2. Tuangkan kicap dan garam secukup rasa. Kemudian direbus dengan api kecil hingga mendidih.

3. Ulangi proses merebus selama paling kurang 3 hari atau sehingga putih telur dah bertukar menjadi warna kelabu..Siap.

SUDU

https://bob0195992492.blogspot.com/2021/01/rm35-set-sudu-bercop-1945.html

Arkib Blog