Bahan-Bahan:
2 ekor ayam (1.7 kg)
5 ulas bawang putih
7 ulas bawang merah
3 cm halia
3 cm kunyit Gula secukup rasa
0.2 ml santan pekat
2 sudu kerisik
2 sudu besar cili kering (dikisar)
Cara:
Ayam dibelah dua dan hendaklah dilumur dengan bawang putih, bawang merah, halia, kunyit, kerisik, cili kering yang telah dikisar bersama santan pekat dan perapkan selama setengah jam. Panggang ayam di dalam ketuhar sehingga masak. Apabila ayam dipanggang sudah masak kekuningan, potong dan hidangkan.
Sumber: Majalah Wanita November 2000
9 Disember 2009
Arkib Blog
-
▼
2009
(82)
-
▼
Disember
(22)
- Adabe Reader 9.2
- JoM loG iN YM BaNyaK-BaNyaK
- DISABLEKAN CD ROM ANDA
- Hilangkan Kesan Darah Pada Kain
- buang anti virus palsu
- Lembutkan Daging Ayam Kampung
- Susah Tidur Di Waktu Malam
- e-book resepi masakan
- Petua Rendangkan Pokok
- e-book kod gitar
- Burger Ikan Bilis
- e-book Cooking - Pizza Recipes
- Cendawan Tiram Goreng
- e-book Visual Studio C++.NET
- Ayam Bakar Kerisik
- Ebook_-_Doa_dan_Zikir_ketika
- Ayam Bakar Bercili
- (Ebook - Engineering) PLC_Theory Book
- Nasi Ayam Goreng
- e-book belajar MS Office Excel 2003 EBook
- Hilangkan Lengoh kaki
- Partition Magic
-
▼
Disember
(22)