LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Home » » kesan guna kondom

kesan guna kondomADAKAH penggunaan kondom boleh menyebabkan penyakit kudis pada alat kelamin?


SUAMI RESAH
Kangar, Perlis

Jarang kondom diperbuat daripada getah asli mengakibatkan alahan kulit kepada individu yang mengamalkan pemakaiannya. Jika ia berlaku, ini mungkin akibat tindak balas kimia dalam getah yang diproses itu atau jarang kali akibat kandungan protein.

Oleh itu, jarang sekali alahan berlaku akibat bahan pelicin yang disalurkan kepada kondom. Jadi anda terpaksa mengelak menggunakan kondom diperbuat daripada getah asli.

Anda boleh dapatkan kondom sintetik yang diperbuat daripada plastik lembut. Namun tidak semua kedai farmasi membekal kondom itu. Anda juga boleh cuba masuk laman yang menjual kondom plastik dan buat tempahan melalui pos.

Anda juga boleh menggunakan jentera pencari di Internet seperti ‘Google’ atau ‘Yahoo’ dan mencari perkataan masukkan perkataan ‘plastic condom’ bagi dapatkan maklumat mengenai kondom plastik.
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MuaturunSiNi - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger