LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2

Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha Wirausaha
Home » , » CARA MUDAH PERAM BUAH BETIK DAN PISANG DENGAN CEPAT

CARA MUDAH PERAM BUAH BETIK DAN PISANG DENGAN CEPAT

Salam.
Kadang-kadang pisang yang kita beli tu belum lagi masak sepenuhnya. Macam
mana caranya nak bagi cepat masak? Kalau nak tunggu dia masak, mungkin ambil
masa 3 atau 4 hari. Saya ada satu tips nak kongsi.
Pisang tersebut jangan diletak dalam peti sejuk. Bungkus dengan surat khabar
lama selama satu malam. InsyaAllah, keesokannya kebanyakan pisang sudah
masak. Jadi bila beli surat khabar, simpanlah surat khabar tu untuk bungkus
pisang. Baca balik surat khabar tersebut sambil makan pisang.
Bagi betik pula, katakan kita petik dari pokok, buah tu masih lagi putik,
tak cukup masak dan keras. kalau peram ni mungkin 3 atau 4 hari baru boleh
dimakan. Jangan simpan dalam peti sejuk. cara mudah nak bagi lembut, potong
betik itu sedikit di sebelah tangkai (macam kita buang tangkai masa nak
kupas makan betik). Biarkan semalaman. InsyaAllah esok, betik menjadi lembut
dan masak. SUMBER 
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MuaturunSiNi - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger