LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Home » » Program sarapan percuma

Program sarapan percuma

```PROGRAM Sarapan Percuma (PSP) yang akan bermula Januari depan, dilaksana mengikut Prosedur Operasi Standard (SOP) pemilihan makanan di sekolah berasrama, persidangan Dewan Negara diberitahu hari ini.

Timbalan Menteri Pendidikan Teo Nie Ching berkata, SOP tersebut selaras amalan pemakanan pelajar berbilang kaum dalam negara iaitu dengan mengutamakan makanan halal, pemakanan sayur-sayuran dan ada yang tidak memakan daging.

“Semasa pendaftaran, mereka akan memilih cita rasa (makanan),.. kita boleh ikut SOP sedia ada,” katanya pada sesi Pertanyaan-Pertanyaan bagi Jawab Lisan di Dewan Negara bagi menjawab soalan Senator Datuk A Kesavadas Nair mengenai jaminan pemilihan makanan di semua sekolah yang mempunyai masyarakat pelbagai kaum.

Menteri Pendidikan Dr Maszlee Malik sebelum ini mengumumkan 2.7 juta murid sekolah rendah kerajaan dan bantuan kerajaan akan mendapat sajian sarapan berkhasiat secara percuma bermula sesi persekolahan 2020.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 11 Disember 2019 @ 1:21 PM⌚```

https://www.facebook.com/211591442051/posts/10158028594542052/?app=fbl
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MuaturunSiNi - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger