![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1C-n4TAiuQsboVqYFAWuyLEUijZMfWET_A9MRWChKIwU-W3OEJK9gUvweZLC9GwuaQQFk5k9U6dwU-27cwLuynGXQq0RM33bmXJV-EbONllnQAd-TPFtBXWioIrhPlwnuD5CotgmoFw4/s320/roticanai.jpg)
Bahan-bahan ( 12-16 biji )
* 550 gm tepung gandum
* *250 gm air
* *1 egg-50gm
* *3 Tbsp susu pekat manis-60gm
* *1 tsp garam-6gm
* *1 tsp butter/margerin-15gm
* 1-2 Tbsp tepung gandum-untuk di tambah kalau terlebih lembik semasa menguli
Cara-cara
1. masukkan bahan * kedalam bekas, kacau hingga sebati
2. masukkan bancuhan air tadi kedalam tepung.
3. uli hingga jadi doh
4. rehatkan doh selama 10min
5. uli lagi selama 5min
6. **ulang step 4&5 sebanyak 3 kali.** Noticed-lepas kali ke 3 process uli&rehat, doh bertambah kenyal n tak melekat. so jgn risau kalau 1st process terasa doh melekat di tangan. kalau ranya lembik lg selepas 2nd time uli&rehat, tambah sedikit tepung(1 tbsp)