LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

UstazAzharIdrus Kanntoi Fitnah RM15KAzhar Idrus Kanntoi Fitnah RM15K

 

sumber :  http://www.youtube.com/watch?v=DDcb4TXDuKk

Teguran 'pedas' Ustazah Mashitah kepada Ustaz Azhar Idrus?

Hari ini, ramai orang yang dipanggil ustaz, ustazah, tok guru atau tuan guru. Ada yang memang layak diberi gelaran itu, ada juga yang jenis instant. Gelaran ini besar maknanya dari segi peranan dan tanggungjawab yang datang bersamanya.

Kalangan penceramah juga bukan semua adalah pendakwah, begitu juga sebaliknya. Seorang pendakwah berkredibiliti adalah berpengetahuan, berpengalaman dan diiktiraf kebolehannya pihak berkuasa agama.

Mengikut Dr Yusof al-Qardawi, matlamat berdakwah adalah membawa manusia kepada Islam, dalam melaksanakan ketetapan dan taat ALLAH SWT di muka bumi dan mengajak kepada kebajikan dan kebaikan. Oleh itu, seseorang pendakwah mestilah ilmuwan agama, cekap dan bertauliah.

Hakikatnya dalam masyarakat hari ini, wujud pendakwah meragukan dari segi latar belakang dan ilmu mereka. Andainya selebriti berkongsi pengalaman kerana mahu mendalami agama atau didorong penghijrahan diri, ini dibolehkan. Namun tidak bermakna mereka sebagai pendakwah berwibawa.

Apabila ada pula ustaz bermain alat muzik dan menyanyi sepanjang berceramah tanpa isi yang jitu atau berseloroh hampir sepanjang ceramah bagaikan Maharaja Lawak. Ini juga mewujudkan suasana keliru.

Masyarakat lebih celaru jika penceramah yang tidak layak tetapi mempertikai keputusan Majlis Fatwa atau mengeluarkan fatwa songsang, misalnya menghalalkan perkara yang haram dan menyeru pengikut berbuat kerosakan.

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Agaknya apa akan jadi pada akhir zaman apabila wanita mula bangkit memberontak, anak muda sudah hilang akhlak dan kamu pula rasa tidak perlu lagi untuk berjihad.” Sahabat bertanya: “Ya Rasulullah, apa mungkin akan berlaku akhir zaman begini? Nabi berkata: “Ya, akan berlaku. Lagi dahsyat akan berlaku.”

Sahabat bertanya. “Apakah ada lagi yang lebih dahsyat daripada suasana wanita memberontak, anak remaja sudah hilang akhlak dan umat Islam tidak berminat lagi untuk berjuang?”

Nabi berkata, “Orang sudah tidak peduli lagi soal dakwah. Orang sudah tidak mengambil kira lagi untuk mengajak kepada kebaikan atau mencegah kepada kemungkaran.”

Sahabat bertanya: “Ya Rasulullah, apakah mungkin keadaan ini akan berlaku?” Nabi SAW menjawab: “Yang lebih dahsyat lagi akan berlaku dari itu.’

Sahabat bertanya: “Apa yang lebih dahsyat?” Kata Nabi: “Apabila ada pendakwah yang keliru, tidak tahu membezakan mana yang baik, mana yang buruk. yang mungkar nampaknya makruf dan makruf seperti mungkar.”

Sahabat terkejut dan bertanya: “Ya Rasulullah, apa mungkin akan berlaku keadaan begitu?” “Ya, lebih buruk akan berlaku” kata Rasulullah, “apabila yang buruk disuruh, yang makruf dilarang, “ Apa mungkin berlaku, ya Rasulullah begini?

Kata Nabi SAW: “Inilah satu keadaan dugaan besar untuk umat Islam sehingga orang yang baik pun akan menjadi keliru.” Agama Islam dasarnya ilmu kefahaman dan keyakinan terhadapnya dibina daripada wahyu. Bukan boleh cakap sembarangan atau guna akal semata-mata.

Perlu ada kepakaran dalam mentafsir al- Quran, hadis dan falsafah hukum. Bukan sekadar memetik ayat tertentu untuk kepentingan tertentu. Ceramah agama bukan tempat mengumpat dan mengaibkan saudara seagama. Untuk memartabatkan profesion berdakwah, seseorang pendakwah mestilah berkredibiliti.

Di Malaysia, syarat untuk mengajar agama dan berdakwah mestilah memiliki tauliah. Inilah asas keputusan Mahkamah Persekutuan yang dibuat sebuah panel yang diketuai Ketua Hakim Negara, Tan Sri Arifin Zakaria, yang mengikat kepada semua mahkamah di negara ini, termasuk Mahkamah Syariah.

Adalah menjadi kesalahan bagi seseorang Islam mengajar tanpa tauliah. Jika bersabit kesalahan, hukuman yang dijatuhkan ke atas pesalah adalah sah dan mengikut Perlembagaan Persekutuan. - Sinar

sumber : http://www.utaranews.com/2012/06/teguran-pedas-ustazah-mashitah-kepada.html

Beras Tiruan..biar betul??

Beras tiruan

Selepas kecoh dengan susu mengandungi melamin daging lembu dan telur tiruan dari China, kini negara tembok besar itu dikatakan mengeluarkan pula beras tiruan yang dibuat dari plastik. Laporan dari media Hong Kong menyatakan bersa palsu itu kini dipasarkan di Taiyun, wilayah Shannxi, China.

Penghasilannya tidak melalui proses penanaman padi seperti biasa sebaliknya diproses menggunakan ubi kentang dan keledak yang dicampur resin sintetik sebagai agen pengikat atau pelekat. 

Resin sintetik kebiasaannya digunakan sebagai bahan asas dalam pembuatan barangan plastik. Penambahannya menjadikan campuran ubi keledek dan kentang tadi melekat membentuk butiran beras.

Sekali pandang memang menyerupai beras asli namun beras tiruan ini susah rapuh atau hancur . Perbezaan beras tiruan ini berbanding beras asli antaranya:

1. Bentuknya sentiasa sempurna dan bersaiz lebih panjang dari beras biasa.
2. Sangat halus dan nipis.
3. Warnanya lebih jernih dan lutsinar berbanding beras biasa yang berwarna seakan susu.
4. Tidak menegembang apabila masak, berbutir-butir dan mudah bercerai.
5. Tetap keras walaupun sudah masak.

Kerana ia tetap keras walaupun selepas dimasak ia susah dihadam apabila dimakan lantas memberi kesan buruk kepada sistem penghadaman. Dikatakan memakan tiga mangkuk nasi tiruan ini bersamaan dengan memakan satu hingga dua beg plastik!

Pihak berkuasa China sedang menyiasat perkara ini namun harganya yang sangat murah menyebabkan permintaannya tinggi dan sukar dikawal. Perbelanjaan mengurus padi palsu juga lebih murah berbanding padi sawah serta tidak memerlukan sistem pengairan, mesin ynag mahal dan baja ynag khusus.
 
sumber : http://mediacarian.blogspot.com/2012/09/selepas-telur-dan-daging-kini-terdapat.html

Jom tengok Windows Dulu Higga Kini

Mari kita semua imbas kembali evolusi Microsoft Windows Bermulanya dari tahun 1982 hingga 2009:


1. 1982
    

Windows 8

windows 8 - click here

BUDAK TUJUH TAHUN BERZ1NA

BUDAK TUJUH TAHUN BERZ1NA

Sangat mengejutkan, seorang gadis kecil benar-benar melakukan hal 
semacam ini! Budak perempuan sekitar tujuh tahun membimbing seorang
 budak lelaki yang lebih muda darinya untuk melakukan hubungan seks! …. 
Generasi yang semakin PARAH… di manakah dia belajar aksi ini semua ??? … 

baca seterusnya

Jangan beritahu suami saya’ rayu wanita dicekup dengan rakan suaminya

GEORGETOWN – “Saya rela dilokap ustaz. Saya tidak mahu suami saya tahu. Kalau tidak pasti dia marah dengan saya,” rayu seorang wanita yang ditahan kerana berkhalwat kepada Ketua Operasi dan Penguat kuasa Jabatan Agama Islam Pulau Pinang (Jaipp), Khairul Azman Azizan.
Wanita yang sudah 29 tahun berkahwin dan mempunyai tiga anak itu memberi alasan sedemikian ketika Khairul Azman memberitahu perlu menghubungi suaminya untuk ikat jamin.
Dia dan kekasihnya ditahan penguat kuasa Jaipp dalam serbuan di sebuah rumah tumpangan, kelmarin.
Mereka tergamak menipu suami dan isteri masing-masing dan membayar sewa rumah tumpangan yang hanya bernilai RM40 semalam.
Ketika ditahan lelaki itu tidak memakai baju manakala wanita berkenaan hanya memakai kemeja-T dan kain batik.
Lelaki berusia 45 tahun dan sudah dua kali berkahwin itu mengakui mengenali suami wanita berkenaan yang sama-sama bekerja sebagai pengutip barangan lusuh.
Menurutnya, ia adalah kali pertama dia mula mengajak kekasihnya yang berusia 44 tahun itu ke rumah tumpangan.
“Saya kenal suami dia dahulu sebelum kenal dengan dia sejak setahun lalu, tapi ini kali pertama saya ajak dia tidur di rumah tumpangan,” katanya.
Lebih menyedihkan apabila lelaki yang pernah bercerai dan kemudiannya berkahwin lain itu mempunyai isteri muda berusia 25 tahun yang kini sedang hamil lapan bulan.
Sementara itu, wanita yang mempunyai tiga anak berusia antara 27 hingga 16 tahun itu mengakui tidak mempunyai masalah rumah tangga malah suaminya juga bukan seorang yang panas baran.
“Ini kali pertama dan saya akui saya silap, saya memang silap,” katanya sambil mengesat air mata.
Khairul Azman kemudian bertanya bagaimana suami wanitu itu mengizinkannya keluar pada waktu tengah malam.
Wanita itu menjawab dia menggunakan alasan keluar bekerja.
“Jadi suami puan ada di rumah menjaga anak-anak. Kalaulah dia tahu puan di luar dengan kawan dia sendiri, bagaimana perasaannya? Cuba puan bayangkan jika suami puan sekarang berada di luar dengan perempuan lain. Bagaimana rasanya.
“Kerana itulah kita sentiasa harus ingat dengan ungkapan Astaghfirullah, Subhanallah, Allahuakbar,” kata Khairul Azman menasihati wanita itu ketika berada di Pejabat Jaipp.
Kedua-duanya ditahan mengikut Seksyen 27 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Pulau Pinang 1996 atas kesalahan berkhalwat yang boleh dikenakan hukuman denda RM3,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali.
Dalam operasi bermula jam 10 malam hingga 7 pagi itu, seramai tiga lagi ditahan mengikut Seksyen 27 sementara dua pasangan ditahan mengikut Seksyen 29 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Negeri Pulau Pinang kerana berkelakuan tidak sopan di tempat awam. Jika sabit kesalahan boleh didenda RM1,000 atau penjara enam bulan.
Hadir sama dalam operasi berkenaan ialah Ketua Penolong Pengarah Bahagian Penguat kuasa Jaipp, Jaafar Ismail dan 14 penguat kuasa.

Bajet 2013

pengumuman Bajet 2013 video seterusnya

Bertudung Tapi Sekksi -Video

sumber : http://www.youtube.com/watch?v=WGcuZ5I5Rp4&feature=related

Keluar Angin Dari Faraj/ kentot faraj
Penulis: Dr Rosediani Muhammad.
(Pakar Perubatan Keluarga, Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian, Kelantan)
Keluar angin melalui faraj (kentut vagina)
Pengenalan
Perbahasan mengenai keluarnya angin melalui faraj atau vagina atau qubul ada disentuh oleh ulama. Mengikut kaedah saintifik, vagina adalah tiub yang berotot dan berdinding membran sepanjang 7 hingga 9 cm yang menghubungkan pangkal rahim ke bukaan faraj. Bukaan faraj ini dikawal oleh beberapa otot kemut sama seperti otot yang mengelilingi bukaan dubur dan salur kencing. Dalam keadaan biasa, tiub ini berada dalam keadaan tertutup, dindingnya kempis menyentuh antara satu sama lain dan tidak mengeluarkan sebarang angin. Ini adalah kerana bakteria yang berada di sel-sel lapisan dalam vagina hanya bertindak balas mengeluarkan asid laktik untuk menjadikan faraj berasid, lembab dan membantu mengelakkan jangkitan kuman pada permukaannya.
Keadaan ini berbeza dengan situasi yang berlaku pada usus besar yang mana bakteria dalam usus besar bertindakbalas mengeluarkan gas yang dikenali sebagai kentut. Maka dalam keadaan normal, vagina sepatutnya tidak mengeluarkan sebarang angin melainkan sekiranya seseorang wanita itu mengalami masalah fistula (lubang penyambung) antara rektum (usus besar) dengan vagina akibat pembedahan antara usus dan faraj. Keadaan ini menyebabkan angin dari usus besar masuk ke dalam faraj.
Kebanyakan wanita sebenarnya mengalami masalah keluar masuk angin di antara kelopak besar labia (labia majora), angin ini berkumpul di celah ruang yang terbentuk antara kelopak dan faraj.  Fenomena ini sering disalah anggap sebagai angin yang keluar dari bukaan faraj.  Lebih memburukkan keadaan apabila wanita berkenaan mengangkat hadas iaitu membasuh bahagian kemaluan mereka.  Air yang terperangkap di celah kelopak-kelopak besar labia, menyebabkan pergerakan angin keluar masuk melalui kelopak-kelopak labia ini lebih ketara dirasai semasa pergerakan solat, yang akhirnya turut mengeluarkan bunyi dan rasa keluar angin seperti kentut.  Lebih menyulitkan lagi bukaan faraj tidak mempunyai deria rasa yang sensitif seperti bukaan dubur hingga membolehkan kita dapat merasai keluarnya angin dari bukaan faraj secara yakin.
Namun begitu, keluar masuk angin di vagina berkemungkinan berlaku kepada wanita yang mengalami kelemahan pada otot-otot kemut seperti wanita yang telah melahirkan ramai anak, mengalami masalah jatuh peranakan dan juga tidak dapat mengawal kencing (kencing dedas) Bagi memastikan bahawa angin yang keluar masuk itu bukan dari vagina, wanita disarankan berdehem selepas membuang air sebagaimana dianjurkan Rasulullah bagi orang yang mengalami masalah kencing dedas, mengelap kering bahagian sulit selepas berhadas kecil, atau melakukan ujian dengan meletakkan tisu di antara kelopak ini (bukan menyumbat faraj). Sekiranya angin sudah tidak kedengaran lagi, maka sahlah ia berasal dari masalah ini, jika dia terus menerus berlaku, maka wanita perlu mengakui besar kemungkinan angin itu berasal dari faraj. Wanita berkenaan disarankan untuk mempraktikkan senanam kemut untuk menguatkan semula otot-otot kemut bagi menutup kemas bukaan faraj.

Hukum dan implikasinya
Hukum wanita yang mengeluarkan angin / kentut melalui faraj (qubul) dan juga dubur adalah batal wuduknya berdasarkan dalil berikut,

عَنْ َعبَّادِ بْنِ تَمِيْمٍ عَنِ النَّبِىِّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ : لاَ يَنْصَرِفْ حَتَّى يَسْمَعَ صَوْتاً أَوْ يَجِدَ رِيْحاً

‘Abbad bin Tamim melaporkan daripada Nabi s.a.w yang berkata, “Jangan seseorang berpaling iaitu meninggalkan solat sehingga ia mendengar bunyi kentutnya atau tercium baunya”.
Hadis direkodkan oleh Muslim dan Bukhari.

Berdasarkan hadis di atas, secara jelas Rasulullah memberitahu bahawa keluar angin boleh membatalkan solat. Oleh sebab itu, wanita yang mengalami masalah angin pada faraj disarankan mengambil langkah-langkah berikut;
1. Berdehem selepas membuang air kecil.
2. Membasuh kemaluan dengan sempurna.
3. Mengelap faraj sehingga kering dan menutupi ruang kemaluan dengan tisu, kain atau menutupi ruang dengan rapat menggunakan tuala pelekat yang nipis dan bersih.
4. Kemudian memakai seluar dalam yang kemas agar udara tidak boleh keluar masuk sebelum berwuduk dan menunaikan solat.

Sikap berhati-hati dalam menunaikan ibadah solat amat penting agar solat sah dan diterima Allah. – Editor.

sumber : http://sayangislam.com/

Video Kemalangan ngeri 10 kenderaan Ayer Keroh, Melaka

sumber : http://www.youtube.com/watch?v=qVoVDOcl4Us&feature=player_embedded Video Kemalangan ngeri 10 kenderaan Ayer Keroh, Melaka

Info Ustaz Fathul Bari Mat jahaya

Ustaz Fathul Bari Mat Jahaya adalah anak bekas Mufti Perlis, Datuk Mat Jahaya Hussin. Beliau adalah penasihat agama di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur, Malaysia. Beliau juga merupakan Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda UMNO (ILMU).[1] Fathul Bari berkelulusan sarjana muda dalam bidang pengajian hadis di Universiti Madinah dan sarjana daripada Universiti Yarmouk, Jordan. Beliau kini belajar peringkat doktor falsafah di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA) di Kuala Lumpur. Mengajar tanpa tauliah Pada Februari 2010, jam 11.30 malam, beliau ditahan kerana mengajar tanpa tauliah di Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Ketika itu beliau berceramah tentang Maulidur Rasul, akidah dan perpaduan ummah - di Maahad Ittiba Sunnah, berhampiran dengan Jalan Seremban-Kuala Pilah. Sekumpulan penguatkuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan (JHEAINS) dan anggota polis menghentikan progran itu. 3 lelaki berusia 30 - 50 tahun turut ditahan kerana bersubahat. Mereka dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Pilah untuk soal siasat.[2][3]

Biodata Ustaz Budak

page error

Cara Mudah Pakai Tudung BawalWANITA bertudung pada hari ini dilihat bijak mempelbagaikan teknik pemakaiannya supaya mereka boleh tampil menarik dan mengikut gaya terkini.
LIPAT…bagi memudahkan pemakaian, lipatkan tudung bawal berbentuk segi tiga.
SAMA…pastikan hujung tudung sama panjang.
KANAN…bawa hujung tudung kiri ke kanan hingga paras telinga dan pinkan.
RINGKAS…kemaskan bahagian lebihan tudung dengan teknik memintal.
SIAP…ia sesuai dipakai wanita yang tidak memiliki banyak masa untuk bersiap. Jika mahukan penampilan berbeza dengan sedikit sentuhan tambahan, ikut langkah seterusnya.
KEMAS…hujung tudung yang sudah dipinkan tadi dikemaskan dan dibawa ke bahagian kepala.
KIRI…ambil hujung tudung bahagian kanan dan bawa ke bahu kiri.
Pelbagai teknik boleh dipelajari mengenai pemakaian tudung terutama bagi wanita yang masih memilih jenis bawal untuk digayakan setiap hari.
Jika inginkan kelainan, pemilihan jenis tudung bawal sangat penting bagi menampilkan gaya berbeza setiap kali ke majlis istimewa mahupun ke pejabat.
Pemilihan yang bijak dari segi perincian misalnya manik dan batu juga dapat membantu menambah seri kepada wanita yang ingin tampil menarik.
Bagi yang inginkan kelainan, cubalah teknik pemakaian tudung bawal yang ditunjukkan pemilik butik secara dalam talian, Nurul Huda Ibrahim.
sumber: hmetro.com.my

Video - Meriam Tin vs Tong vs buluh vs paip vs Tanah vs btg kelapa

Senarai Homestay Murah Di Pendang Kedah

Menawarkan Pakej Penginapan Rm170 per malam.
Sesuai untuk majlis pertunangan,perkahwinan dan percutian untuk seisi keluarga.

LOKASI DAN MAKLUMAT HOMESTAY:
a.terletak 1km dari exit tol pendang.
b.sebuah rumah Semi D.
c.dua buah tandas dan bilik mandi.
d.Tiga buah bilik tidur berkatil queen lengkap dengan perabut.(master dan third bedroom berhawa dingin)
e.TV dan ASTRO,set sofa,set meja makan,seterika,cerek elektrik,rice cooker dan dapur untuk memasak serta pinggan mangkuk.
f.berhampiran sawah padi.

PERTANYAAN DAN TEMPAHAN HUBUNGI:
ITA 019 3089960
** untuk muslim sahaja** 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Semi detached

ALAMAT : NO. 9 & 15, TAMAN GEMILANG 1, PENDANG

PANORAMA : HAMPARAN SAWAH PADI HIJAU MENGUNING MENGHALA KE GUNUNG JERAI. SESUAI UNTUK SINGGAHAN KELUARGA KE MAJLIS PERKAHWINAN, KONVOKESYEN, PERCUTIAN.

LOKASI : TERLETAK DI ANTARA TOL PENDANG KE PEKAN PENDANG ( 1KM KE PEKAN PENDANG )
5 MNT DARI TOL PENDANG, 20 MNT KE
BANDAR RAYA ALOR SETAR, 30 MNT KE JETI
KUALA KEDAH.
40 MINIT KE KANGAR & UNIMAPS

KEMUDAHAN DALAMAN :
-RUMAH BERKEMBAR SATU TINGKAT (BARU DIDUDUKI)
-BERSETENTANG DENGAN IDAMAN 2
-3 BILIK TIDUR(BERHAWA DINGIN), 2 BILIK AIR (1 WATER HEATER)
-DISEDIAKAN CADAR, TUALA, SELIMUT, SABUN, SHAMPO
-DAPUR MASAK, CEREK DAN PERIUK ELEKTRIK, PERALATAN MASAK, GELAS, PINGGAN, TEA SET, PETI AIS, TELEVISYEN, SEJADAH DAN TELEKONG, HAIR DRYER.
-AIR MINERAL, GULA, TEA, MILO, NESCAFE.

KEMUDAHAN LUARAN :
-PARKING DALAM KAWASAN (5 BIJI KERETA)
-MEJA BATU (ISTIREHAT)
-TAMAN PERMAINAN
-PEMANDANGAN DIKELILINGI SAWAH PADI

KEMUDAHAN SEKITAR :
-BALAI POLIS
-RESTORAN
-KLINIK
-PASAR RAYA
-BANK (BSN,MBB,CIMB,BANK RAKYAT)
-MASJID
-STESEN MINYAK PETRONAS
-KFC & 7 ELEVEN

SEWA : RM150/MALAM

UNTUK KETERANGAN LEBIH LANJUT SERTA TEMPAHAN, SILA HUBUNGI IBRAHIM - 0134207475 @ RAMLAH 0195253455

PENGESAHAN TEMPAHAN SETELAH MENERIMA DEPOSIT 50%.

Homestay Murah di Kubang Pasu Kedah

Kami menawarkan rumah penginapan/Homestay Semi D, conner lot, satu tingkat dengan harga yang berpatutan dan selesa untuk anda yang ingin berkunjung ke negeri Kedah khususnya di kwsn Kubang Pasu.Antara kemudahan:
- Bilik tidur 2 bilik lengkap dengan katil tilam serta almari pakaian
- 2 bilik air
- Dapur lenglap dengan kabinet dan alat memasak.
- Peti ais, iron, iron board, mesin basuh, tv dan lain-lain lagi
Kemudahan lain:
- 15 km ke uum
- 1km ke IPDA< Politeknik, IAB, ILP.
- Bank-bank serta kedai makan berdekatan.
- 500 m ke supermarket Yawata.
- 15 km ke Bandar Alor Setar.
- dari L/raya utara selatan exit Bandar Darulaman
Sewa semalam = RM 140.
Booking perlukan deposit
Sila hubungi jika berminat:
En. Tarmizi 013-2316731
Pn. sabiroh : 019-5767343

Senarai Homestay di Kulim Hi-Tech Park

Homestay yang sesuai bagi seisi keluarga, yang mempunyai 3 bilik tidur & 2 bilik mandi dan ia adalah cukup sesuai bagi mereka yang datang bersama keluarga atau berkumpulan bersama rakan-rakan. Terdapat rumah jenis Single storey, Double storey & Semi D.

Peralatan & kemudahan yang disediakan
-TV(di ruang tamu)
-Kipas Remote (di setiap bilik, ruang tamu, ruang makan) -Kemasan lantai dari jubin di semua ruang.
-Peti ais, dapur & Meja makan di sediakan.
-Bahan bacaan disediakan diruang makan (bergantung jenis rumah)
-Ruang parking dan kawasan yang luas untuk meletakkan kenderaan.
-Hiasan dinding frame Al-Quran dan pemandangan (bergantung jenis rumah)

Lokasi Strategik
Homestay di kawasan Kulim Hi-Tech Park Taman KULIM UTAMA yang nyaman dan tenteram
-5 km daripada Ekspressway Kulim-Butterworth,BKE (exit Lunas).

Kadar Sewa:
*(Sila hubungi untuk tempahan awal)*

Contact Details:
012-4210611 / 012-5373760 – KU Homestay

Check in (masuk): 3.00 petang
Check out (keluar): 12.00 tgh

PEERHATIAN!!
Check-in awal atau check-out lambat bergantung kepada kekosongan rumah.
Sekiranya check-out lambat melebihi 3 jam charge akan dikenakan. 


-----------------------------------------------------------------------------------------------

PENGINAPAN SEMENTARA YANG MENJIMATKAN UNTUK KELUARGA (SEMUA BILIK BERHAWA DINGIN DENGAN HARGA RM160.00/malam)

Jenis Kediaman :
- RUMAH TERES Setingkat
- 3 bilik berhawa dingin (2 bilik katil kelamin) (1 bilik katil bujang)
- 2 bilik air (termasuk 1 bilik air di bilik utama)
Kemudahan :
- Peralatan dapur (termasuk pemasak air, ketuhar gelombang mikro, dapur gas, peti ais dan mesin basuh)
- Kawasan dijaga oleh pengawal keselamatan 24 jam
Lokasi menarik :
- 2 minit ke HOSPITAL KULIM
- 3 minit ke pusat pengajian (POLITEKNIK KULIM & MALAYSIAN SPANISH INSTITUTE (MSI-UNIKL))
- 5 minit ke KOLEJ KOMUNITI KULIM
- 10 minit ke MAKTAB RENDAH SAINS MARA KULIM (MRSM KULIM)
- 11 minit ke SEKOLH MENENGAH TEKNIK KULIM
- 5 minit ke KULIM HI-TECH PARK
- 5 minit ke bandar KULIM
- 30 minit ke LATA AIR DERAS SUNGAI SEDIM, SEDIM
- 15 minit ke LATA HULU PAIP, KARANGAN
- 17 minit ke AIR TERJUN JUNJUNG, JUNJUNG

Hubungi Saya untuk tempahan :
SHAH - 019-4481810 

free Yahoo! Messenger 11.5.0.228 - Offline Installer

ayam goreng kremes utuh - Indonesia Foodayam goreng kremes utuh - Indonesia Food

Buah Loofah Yang Mirip Payudara Wanita

Ada buah unik bernama Loofah yang sangat mirip sekali dengan payudara wanita di Vietnam.
Buah unik ini berwarna merah muda dengan ukuran yang panjang dengan bagian bawahnya agak membesar yang unik dari buah Loofah ini adalah memeiliki puting seperti puting wanita, jika diperhatikan buah Loofah ini sangat mirip sekali dengan payudara wanita penasaran seperti apa buah ini lihat foto fotonya dibawah ini.
 


 

Kord Gitar Teman Pengganti - Black & Malique

Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita

Mati pun bersama
Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi

Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah


*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti


Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami


Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna


Ulang *

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri


Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti


Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti
 
 
maaf kordnya tiada lagi...
sesiapa yg ada boleh kongsi disini...tq

Kord Gitar mudah - Maher Zain - Barak Allahu Lakuma

Intro Am Em F G Am Em F E Dm Em Dm E

Am
We're here on this special day
Em
Our hearts are full of pleasure 
F
A day that brings the two of you
G
Close together
Am
We're gathered here to celebrate
Em
A moment you'll always treasure
F
We ask Allah to make your love
G
Last forever

Dm Em
Let's raise our hands and make Du'a
Like the Prophet taught us
Dm
And with one voice
E
Let's all say, say, say

Am Dm G
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Am E
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Am Dm G
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Am E
Wa jamaah baina kuma fii khair.

Am C G Am x2

Am
From now you'll share all your chores
Em
Through heart-ship to support each other
F
Together worshipping Allah
G
Seeking His pleasure


Am
We pray that He will fill your life
Em
With happiness and blessings
F
And grants your kids who make your home
G
Filled with laughter

Dm Em
Let's raise our hands and make Dua
Like the Prophet taught us
Dm
And with one voice
E
Let's all say, say, say

Am Dm G
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Am E
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Am Dm G
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Am E
Wa jamaah baina kuma fii khair.

Am G Dm C G Am
Barakallah(x4),Barakallaho lakom wa lana(x2)
Am
Allah Barek lahoma
Em
Allah Adim Obahoma
F G
Allah Sali wa salim ala rasullilah
Am
Allah Tob alayna
Em F G
Allah Erda ana Allah Ehdi Otana Ala Sonat Nabina  

Anjing Tertinggi di Dunia

OTSEGO, Michigan - Guinness World Records kelmarin mengiktiraf Zeus of Otsego yang berusia tiga tahun sebagai anjing paling tinggi di dunia.

Menurut agensi berita AP semalam, pengiktirafan itu dibuat dalam buku The Guinness World Records 2013.

Anjing itu setinggi 1.120 meter dari kaki ke bahu haiwan tersebut.

Ketika anjing baka Great Dane itu berdiri, ketinggiannya ialah 2.25 meter.

Haiwan itu milik seorang wanita, Denise Doorlag.

Ketinggian Zeus hanya 2.5 sentimter daripada Giant George yang sebelum ini merupakan anjing paling tinggi di dunia.

Berat Zeus ialah 70 kilogram.

Menurut Doorlag, dia terpaksa menggunakan van untuk mengangkut anjingnya itu. - Agensi

Seram Sejuk

Release Date: 19 August 2012
Genre: Comedy,Horror
Stars: Angah Raja Lawak,Eddy Afro,Wawa Zainal,Sabri Yunus,Zul Suphian
Quality: PPVRip
Sinopsis:
Seram Sejuk tentang seorang penyanyi rock yang ingin membuat video klipnya tetapi mempunyai bajet kecil. Dalam masa yang sama juga seorang editor saiful yang berusia dalam akhir 20an, yang menyimpan perasaan terhadap seorang rakan setugasnya bernama Ros.

Perkampungan ICT Pantai Sri 7 Tumpat Kelantan

Perkampungan ICT Pantai Sri 7 Tumpat Kelantan

Kord Gitar Mudah - Maher Zain - For The Rest Of My Life

Maher Zain - For The Rest Of My Life chords and lyric

Tuning: Standard

Intro: Am G F E E7

Am G
I praise Allah for sending me you my love
F
You found me home and sail with me
And I`m here with you
E E7
Now let me let you know
Am
You`ve opened my heart
G
I was always thinking that love was wrong
F
But everything was changed when you came along
OOOOO~
E E7
And theres a couple words I want to say


Am
For the rest of my life
I`ll be with you
G
I`ll stay by your side honest and true
F
Till the end of my time
E E7
I`ll be loving you. loving you
Am
For the rest of my life
Thru days and night
G
I`ll thank Allah for open my eyes
F E E7
Now and for-ever I I`ll be there for you

Am
I know that deep in my heart
G
I feel so blessed when I think of you
F
And I ask Allah to bless all we do
E
You`re my wife and my friend and my strength
E7 Am
And I pray we`re together e-ternally
G
All and now I find myself so strong
F
Everything changed when you came along
OOOO~
E E7
And theres a couple word I want to say

Am
For the rest of my life
I`ll be with you
G
I`ll stay by your side honest and true
F
Till the end of my time
E E7
I`ll be loving you. loving you
Am
For the rest of my life
Thru days and night
G
I`ll thank Allah for open my eyes
F E E7
Now and for-ever I I`ll be there for you

Am
I know that deep in my heart now that you`re here
G F
Infront of me I strongly feel love (I strongly feel love)
And I have no doubt
E E7
And I`m singing loud that I`ll love you eternally..

[interlude] Am G F E E7

Am
For the rest of my life
I`ll be with you
G
I`ll stay by your side honest and true
F
Till the end of my time
E E7
I`ll be loving you. loving you
Am
For the rest of my life
Thru days and night
G
I`ll thank Allah for open my eyes
F E E7
Now and for-ever I I`ll be there for you
Am
I know that deep in my heart..

Kalendar Kuda 2012 - Free Dload

 format pdf : sesuai utk handfon/tablet/notebook/netbook/ dll
satu-satunya kalendar lengkap dengan info.....

download kalendar 2012 - cuti umum

Perbezaan Versi Windows 7 (Starter/HomeBasic/HomePrimeum/Pro/Ultimate)

Versi-versi Windows 7

Dengan Windows 7, Microsoft masih lagi menawarkan banyak edisi. Namun, Microsoft dijangkakan memfokuskan pasarannya kepada dua edisi-Home Premium dan Profesional, sebagaimana dengan Windows XP. Berikut adalah senarai edisi yang disedia, dalam urutan menaik dari kurang maju (fitur yang terbatas) ke paling maju:

Starter Edition

Edisi ringan untuk komputer netbook. Netbook adalah komputer bertenaga rendah yang khusus direka untuk tugas-tugas ringan seperti browsing web dan email. Dalam edisi ini, ciri Windows 7 akan kekurangan fitur-fitur yang lebih maju seperti Media Center, Aero Glass, fast user switching, sokongan multi-monitor, DVD playback, dan sokongan multitouch. Edisi ini bertujuan untuk menggantikan Windows XP pada komputer murah seperti netbook, pada masa ini pasaran ini didominasi oleh Windows XP. Edisi ini mungkin akan tersedia hanya sebagai prainstalasi oleh OEM.

Home Basic

Edisi ini ditujukan untuk pasaran baru sahaja; iaitu untuk pelanggan yang mencari pengalaman baru Windows pada harga murah (sokongan Aero terhad, tidak ada fitur seperti Windows Media Center atau sokongan multitouch).


Home Premium

Edisi ini direka untuk pengguna rumah dan fitur2 merangkumi seperti Media Center, sokongan multitouch, Aero Glass UI, dan sebagainya.


Professional

Edisi ini direka bentuk untuk bekerja di rumah dan perniagaan kecil, dan fitur2 merangkumi backup rangkaian maju dan Encrypting File System.

Enterprise

Fiturnya meliputi semua yang terdapat dalam Profesional dan tambahan perlindungan BitLocker. Ini mempunyai pilihan untuk menyulitkan USB flash drive dan hard disk luaran. Ini juga mempunyai DirectAccess, yang membolehkan pekerja remote untuk mengakses rangkaian syarikat tanpa menggunakan VPN, dan carian bersekutu.

Harga : lesen pukal untuk syarikat, program Software Assurance

Ultimate

Fiturnya meliputi semua ciri-ciri yang tersedia pada Windows 7. Windows 7 edisi Ultimate adalah benar2 sama dengan edisi Enterprise. Perbezaan utama adalah edisi Enterprise akan dijual melalui lesen pukal untuk syarikat, juga melalui program Software Assurance. Edisi Ultimate, bagaimanapun, disediakan untuk pelanggan runcit.


INFO TAMBAHAN :
windows 32 bit boleh menyokong 4GB max dan windows 62 bit boleh menyokong 8GB max


Jadual PerbandinganFeatures Starter Home Basic Home Premium Professional Enterprise Ultimate
OEM licensing Retail and OEM licensing in Emerging markets Retail and OEM licensing Retail, OEM and Volume licensing[28] Volume licensing[28] Retail and OEM licensing
End of Support[29] January 13, 2015;
4 years' time
January 13, 2015;
4 years' time
January 13, 2015;
4 years' time
January 14, 2020;
9 years' time
January 14, 2020;
9 years' time
January 13, 2015;
4 years' time
Maximum physical memory (RAM) (64-bit mode)[30][31] N/A 8 GB 16 GB 192 GB 192 GB 192 GB
Maximum physical memory (RAM) (32-bit mode)[31] 2 GB 4 GB 4 GB 4 GB 4 GB 4 GB
32-bit and 64-bit versions 32-bit only Both (64-bit disc not included) Both Both Both Both
Maximum physical CPUs supported [32] 1 1 2 2 2 2
Backup and Restore Center[33] Cannot back up to network Cannot back up to network Cannot back up to network Yes Yes Yes
Remote Desktop (Client and Host) Client only Client only Client only Yes Yes Yes
HomeGroup (create and join) Join only Join only Yes Yes Yes Yes
Multiple monitors No Yes Yes Yes Yes Yes
Fast user switching No Yes Yes Yes Yes Yes
Desktop Wallpaper Changeable No Yes Yes Yes Yes Yes
Desktop Window Manager No Yes Yes Yes Yes Yes
Windows Mobility Center No Yes Yes Yes Yes Yes
Windows Aero No Partial Yes Yes Yes Yes
Multi-Touch No No Yes Yes Yes Yes
Premium Games Included No No Yes Disabled by default Disabled by default Yes
Windows Media Center No No Yes Yes Yes Yes
Windows Media Player Remote Media Experience[34] No No Yes[35] Yes[35] Yes[35] Yes[35]
Dynamic Disks [36] No No No Yes Yes Yes
Encrypting File System No No No Yes Yes Yes
Location Aware Printing No No No Yes Yes Yes
Network printing No Yes Yes Yes Yes Yes
Internet connection sharing No Yes Yes Yes Yes Yes
Presentation Mode No No No Yes Yes Yes
Group Policy[37] No No No Yes Yes Yes
Offline Files and Folder redirection[37] No No No Yes Yes Yes
Windows Server domain joining No No No Yes Yes Yes
Windows XP Mode[38] No No No Yes Yes Yes
Software Restriction Policies No No No Yes Yes Yes
Aero glass remoting[39][40] No No No No Yes Yes
Windows Media Player multimedia redirection[40] No No No No Yes[35] Yes[35]
Audio recording over Terminal Services[40] No No No No Yes Yes
Multi-display Terminal Services[40] No No No No Yes Yes
Enterprise Search Scopes[37]:130 No No No No Yes Yes
Federated Search[41] No No No No Yes Yes
AppLocker No No No Create Policies, But Cannot Enforce Create and Enforce Polices Create and Enforce Polices
BitLocker Drive Encryption No No No No Yes Yes
BranchCache Distributed Cache No No No No Yes Yes
DirectAccess No No No No Yes Yes
Subsystem for Unix-based Applications No No No No Yes Yes
Multilingual User Interface Pack No No No Yes, purchased separately Yes Yes
Virtual Desktop Infrastructure (VDI) Enhancements[37]:130 No No No No Yes Yes
Virtual Hard Disk Booting No No No No Yes Yes

Starter Home Basic Home Premium Professional Enterprise Ultimate

sumber : http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MuaturunSiNi - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger